• Γνωριμία με την αρχαία πόλη της Κω. Γενικά στοιχεία μνημειακής τοπογραφίας και γενική παρουσίαση της αρχαίας αγοράς, του λιμένα, της ρωμαϊκής έπαυλης, γνωστής ως casaromana, του Ωδείου και άλλων διάσπαρτων αρχαιοτήτων. Παρουσίαση σημαντικών έργων τέχνης από τις ανασκαφές της Κω στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κω και συζήτηση για το νόμισμα της πόλης. Παρουσίαση του Ασκληπιείου και της διαδικασίας ίασης κατά την αρχαιότητα.

  • Γνωριμία με την αρχαία πόλη της Κυμισάλας.Γενικά στοιχεία μνημειακής τοπογραφίας και παρουσίαση της οχυρωμένης ακρόπολής, και της νεκρόπολης.Παρουσίαση σημαντικών έργων τέχνης από τις ανασκαφές της Κυμισάλας.

  • Γνωριμία με την αρχαία πόλη της Ρόδου. Γενικά στοιχεία μνημειακής τοπογραφίας και παρουσίαση της ακρόπολης και των μνημείων της,  της οχύρωσης, των λιμανιών και των νεκροπόλεων της. Παρουσίαση σημαντικών έργων τέχνης, του νομίσματος της πόλης και του περίφημου Κολοσσού της Ρόδου.

  • Γνωριμία με την αρχαία πόλη της Ιαλυσού. Γενικά στοιχεία μνημειακής τοπογραφίας και παρουσίαση των μνημείων της ακρόπολης και των νεκροπόλεων. Παρουσίαση σημαντικών έργων τέχνης από τις ανασκαφές της Ιαλυσού και του νομίσματος της πόλης.

  • Γνωριμία με την αρχαία πόλη της Καμίρου. Γενικά στοιχεία μνημειακής τοπογραφίας και παρουσίαση των μνημείων της πόλης, της ακρόπολης και των νεκροπόλεων. Παρουσίαση σημαντικών έργων τέχνης από τις ανασκαφές της Καμίρου και του νομίσματος της πόλης.

  • Γνωριμία με την αρχαία πόλη της Λίνδου. Γενικά στοιχεία μνημειακής τοπογραφίας και παρουσίαση της οχυρωμένης ακρόπολης, των μνημείων της πόλης και της νεκρόπολης. Παρουσίαση σημαντικών έργων τέχνης από τις ανασκαφές της Λίνδου.